dissabte, 21 de juny del 2008

Tombant per Arequipa

Plaza de Armas+Daewoo Tiko - Peruanes al tros - Mirador del Carmen






Primera setmana de casats! La gent es sorprèn quan els expliquem que aquest viatge és la nostra Lluna de Mel!



Comença l'estiu a Catalunya. Comença l'hivern al Perú. A Cusco celebren la festa del sol, d'origen inca, coincidint amb el solstici: és l'Intiraymi.

Ens aixequem a les 8 del matí i esmorzem a la preciosa terrassa de l'hostel. El Jose ja ha reservat els bitllets pel bus al Colca i nosaltres anem a comprar la teca pel trekking. A mig matí ens trobem amb ell i anem a fer la compra definitiva dels bitllets. Per arribar a l'estació, al Terrapuerto, sempre agafem un taxi per S/3. Després anem a tombar al mercat de l'Abelino, tot un barri ple de paradetes i botiguetes especialitzades en tota mena d'objectes. No trobem recanvi per a la bateria de la càmera, així que durant aquests dies l'haurem d'estalviar. Pugem a un "colectivo" per tornar al centre (S/0,70), que és una Vanette repleta de gent. Dinem molt bé de menú (S/7): huevos rusos, pescado menuiere, postres i beure.

A la tarda, el Sergi i jo agafem el bus turístic per veure els voltants de la ciutat. Estem de les 14 fins a les 18 fent una bona ruta, però amb parades excessivament turístiques (S/35): Mirador del Carmen, passem per diversos "departamentos" de la zona, on veiem força pobresa i fins i tot pujo a cavall! De tornada fem un beure a la pl. Armas i recollim la roba del servei de bugaderia de l'hostal. Tot just a l'entrada ens retrobem amb les dues parelles de catalans que havíem conegut a Nazca i una altra més que ells havien conegut a Bolívia. Decidim fer la nostra perquè ara anirem a dormir un parell d'hores, tot i que sigui aviat, i a les 12 de la mitjanit ens llevarem per anar a buscar el bus que ens portarà al Colca. Deixarem les motxilles a la consigna de la pensió i només prendrem l'imprescindible per tres dies. Bona nit!