dimarts, 24 de juny del 2008

Arequipa, amb tranquil·litat

Monasterio de Santa Catalina






Dia tranquil, de relax. Al matí escrivim unes quantes postals mentre esmorzem a la terrasseta de l'hotel. Anem a enviar les postals (S/5 cada segell), ens connectem a internet i truquem a casa. Arriba el Jose i anem al Convent de Santa Catalina, una petita ciutat de monges de clausura just al centre d'Arequipa. Als inicis, el monestir estava regentat i ocupat per monges espanyoles, ja que l'ordre de les dominiques espanyoles va crear el convent.

Com que ens quedem sense bateria a la càmera, fem un tomb de reconeixement i decidim tornar a la tarda. L'entrada és un pèl cara, però val la pena. El Monasterio de Santa Catalina és un dels atractius més visitats d'Arequipa (S/30), on hi ha guies que ofereixen els seus serveis de guiatge (S/15 és just, ja que dónes la voluntat).

En sortir anem a comprar els bitllets per Puno, finalment no farem el Misti i per aprofitar els dies, continuarem la ruta. Després anem a informar-nos dels tipus de canvi. Això de tenir soles, euros i dòlars és un enrenou perquè les cases de canvi es queden unes comissions força altes (no et pots refiar del canvi que s'ofereix a peu de carrer). Truquem a l'agència de la selva per tancar alguns temes. Més cap al vespre ens posem en contacte amb Catalunya enviant fotos via correu electrònic.

Recollim la roba de la bugaderia, marxem amb gairebé tot net. Avui sopem una hamburguesa i a les 8.30 anem a dormir.

MÉS COSES

  • Tot i que estem molt bé a Arequipa i que el Jose ens ajuda molt, tenim ganes de moure'ns i canviar de lloc
  • És difícil canviar la percepció davant d'un turista, per molt "alternatius" que vulguem semblar, l'aparença ens delata i continua havent-hi un abisme entre la gent d'aquí i nosaltres, amb condició de viatger
  • A tot arreu hi ha places, per més vell i deixat que sigui un poble, segur que té una plaça ben bonica
  • Fan molta vida al carrer i hi ha numeroses paradetes de menjar ambulant
  • Wanu = guano = abono